AutoCrew Stolk Autoservice uit Dieverbrug is tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven in Utrecht gekozen tot autobedrijf van het jaar. Het bedrijf van Emiel Stolk nam het in de finale op tegen Auto Kuipers uit Zoetermeer en Vetos Autobedrijf Bouman uit Meeuwen.

Hoewel er uiteindelijk maar één kon winnen, zijn het, in de woorden van voorzitter Gerard ten Buuren van de afdeling, “alle drie voorbeeldbedrijven voor de sector”.

Techniek

Met de keuze voor Stolk Autoservice valt het accent op de techniek, waar bij de verkiezing van Dorpsgarage Elshof vorig jaar de keuze meer op het ondernemerschap en het personeelsbeleid leek te liggen. Bij Stolk Autoservice wordt inderdaad veel geïnvesteerd in apparatuur. In de werkplaats staat het nieuwste van het nieuwste. Ook heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in elektrische voertuigen, met name van Tesla en Volvo.

Een en ander wil niet zeggen dat er geen aandacht is voor een gedegen personeelsbeleid. Zo maakt Stolk Autoservice voor iedere medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan en staat in het arbeidscontract opgenomen dat monteurs zich moeten blijven ontwikkelen.

Zeer belangrijk

Voor Emiel Stolk was de uitverkiezing een droom die waarheid werd, getuige de oerschreeuw die hij op de bekendmaking liet volgen. Presentatrice Hélène Hendriks vroeg hem in het gesprek voorafgaand aan de bekendmaking nog: “Hoe belangrijk is winnen voor jou?”

Het antwoord van Stolk: “Zeer belangrijk! Het is een stukje prestige. Je wil het goed doen en dat dat erkend wordt.” Met de uitverkiezing tot BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar zit dát wel goed.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties