Citroën zal lagere CO2-emissie realiseren

Citroën zal, net als de andere merken binnen PSA Groep, inclusief Opel geen boetes betalen als het om de overschrijding van de CO2-uitstoot in 2021 gaat. “Simpelweg omdat we als groep aan de eis van 95 gram CO2 per kilometer zullen voldoen”, stelde Linda Jackson, ceo van Citroën wereldwijd, vanmorgen op een persconferentie.

Jackson vertelde dat een speciale CO2-commissie, waarin onder anderen leden van de executive board van PSA Group zitting hebben, maandelijks bij elkaar komen om de voortgang te bewaken. Op alle niveaus in de organisatie, productie, research, distributie, importeurs en zelfs op dealerniveau wordt gewerkt aan het voldoen aan de CO2-eisen voor 2021. “Op microniveau gaat dat zelfs zo ver dat de door de dealers te verkopen modellenmix wordt afgestemd op de CO2-eis van 95 gram per kilometer.”

Elektrisch

Om dat mede te realiseren zal Citroën de komende jaren vol gas geven als het gaat om de introductie van hybride en volledig elektrische modellen. In 2020 komen de eerste hybrides en EV’s. In 2025 zal de gehele modellenreeks – afhankelijk van de mogelijkheden – verkrijgbaar zijn in de varianten diesel, benzine, hybride en/of EV. Op langere termijn denkt Jackson dat zelfs waterstof voor Citroën een optie kan zijn. “Maar ook een lagere uitstoot bij benzine- en dieselmotoren zal door verbeterde verbrandingstechnologie voor een bijdrage aan de verlaging van emissies zorgen.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen