Jaguar Land Rover sluit Solihull twee weken

De fabriek van Jaguar en Land Rover in het Britse Solihull zal op 22 oktober de deuren voor twee weken sluiten. Met name de plotselinge daling van de verkopen in China zijn daar debet aan.

Alleen al in september daalden de verkopen van Jaguar en Land Rover in China met 46 procent.

Daling

De Chinese automarkt is goed voor een kwart van de totale verkopen van Jaguar en Land Rover buiten Groot-Brittannië. Daarnaast daalden de septemberverkopen in de VS met nog eens 7 procent. In het tweede kwartaal dit jaar maakte Jaguar Land Rover al een deels onvoorzien verlies van bijna 300 miljoen euro. Dit noopt de fabrikant om snel terug te schakelen wat betreft de output. In Europa wordt Jaguar Land Rover geconfronteerd met een sterk dalende verkoop van zijn dieselmodellen. Voor consumenten die een auto in bestelling hebben, zal de afgesproken afleveringstermijn niet in gevaar komen, zo wordt gesteld.

Werkgelegenheid

In Solihull (waar uitsluitend modellen van Land Rover worden geproduceerd) werken negenduizend mensen. Eerder al werden duizend, grotendeels tijdelijke krachten naar huis gestuurd en werd de productie in een andere Britse fabriek (Castle Bromwich) verlaagd. In heel Groot-Brittannië werken er veertigduizendmensen bij Jaguar Land Rover. Overigens benadrukt de fabrikant, onderdeel van de Indiaase Tata Group, dat de salarissen in de twee sluitingsweken gewoon worden doorbetaald.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen