Cromax introduceert twee matte blanke lakken

Cromax, een lakmerk van Axalta, introduceert Chroma Matt System Clear, bestaande uit twee nieuwe matte blanke lakken: CC6020 Chroma Matt System Clear en CC6010 Chroma Semi Matt System Clear. Met deze onderling mengbare blanke lakken kunnen autoschadeherstellers zes matte glansniveaus herstellen die aansluiten bij het brede scala aan OEM-lakken, van mat (5GU) tot halfmat (65GU).

Nieuwe lakken met een ultralaag glansniveau kunnen ook worden hersteld door de mengverhoudingen eenvoudig aan te passen. Chroma Semi Matt System Clear kan worden toegepast in combinatie met de Cromax System, Cromax Pro System, Centari 6000 System of bij origineel lakwerk.

Trainer Tony Mitchell: “Voor sommige autoschadeherstellers kan het verkrijgen van een perfect mat glansresultaat als ongrijpbaar worden gezien: een tijdrovende klus met een hoog risico op nabewerking. Maar met CC6020 Chroma Matt Clear System en CC6010 Chroma Semi Matt Clear System is een matte afwerking niet langer een mysterie. Deze nieuwste productinnovaties van Axalta kunnen de volledige reeks matte en satijnen lakken van autofabrikanten productief reproduceren, elke keer weer. Er komt geen giswerk bij te pas.”

Pigment

CC6020 Chroma Matt Clear System en CC6010 Chroma Semi Matt Clear System gebruiken een aanzienlijk kleinere pigmentgrootte. Mitchell: “De nieuwe en verbeterde pigmenthelderheid van de nieuwe blanke lakken zorgt voor een minder grijze of troebele uitstraling. Dit zorgt voor een homogeen, gelijkmatig en hoogwaardig resultaat zonder onregelmatigheden, zelfs bij zeer lage glansniveaus. De lak voelt ook superglad en zacht aan als het droog is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *