Eerste keurmerk Auto Schade Keuring

Het nieuwe kwaliteitslabel voor adequaat schadeherstel – Auto Schade Keuring – is sinds zaterdag officieel in de lucht. Als eerste bedrijf in Nederland heeft Autoschade van der Ende zich erbij aangesloten.

Ondernemer Vincent Winkes ontving het bijbehorende gevelbord bij de officiële opening van zijn nieuwe bedrijfspand in Maasdijk. Namens de website Jijbepaalt.nl (ijverend voor een vrije keuze van de consument bij autoschadeherstel) overhandigde initiatiefneemster Irene Sommeling het bord aan Winkes.

Inspectie

Sommeling verwacht de komende weken nog meer schadeherstelbedrijven te kunnen aansluiten bij het keurmerk. Concreet komt dat neer op een vrijwillige inspectie van het geleverde herstelwerk door Auto Schade Keuring. Een individueel scorebord toont hoeveel opdrachten het betreffende schadebedrijf heeft uitgevoerd en hoe vaak dat op correcte wijze is gebeurd. “Daarmee hebben ze een unique selling point”, stelt Sommeling. “Ze kunnen aan de buitenwacht laten zien, objectief onderbouwd, hoe ze presteren op hun vakgebied. Een middenweg hanteren we namelijk niet. In onze optiek kun je dit werk niet ‘een beetje goed’ doen, daar is veiligheid van inzittenden te belangrijk voor.”

Verzekeraars

Sommeling zegt “binnenkort” aan tafel te schuiven met geïnteresseerde leasemaatschappijen en verzekeraars die hebben aangegeven het aspect ‘veiligheid’ nadrukkelijk(er) te willen inbouwen in hun propositie aan de consument.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †