Ferdi Petrus is Smart Repair Hersteller 2018

Rocco Hoedemakers is er niet in geslaagd om voor de derde opeenvolgende keer de verkiezing tot Smart Repair Hersteller te winnen. De derde editie van de verkiezing werd namelijk gewonnen door Ferdi Petrus van Autoschade Service Vermaire Haarlem.

De verkiezing is een initiatief van de stichting Duurzaam Repareren. De uitreiking van de trofee vond plaats tijdens een bijeenkomst van kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders.

Smart repair

Bij smart repair worden kleine schades hersteld door middel van speciale technieken en producten die minder tijd en minder materialen kosten. Er worden bij voorkeur geen nieuwe onderdelen gemonteerd. Demontage wordt ook zoveel mogelijk voorkomen. Juryvoorzitter Wil Koot, tevens directeur van Smart Repair International, was blij dat er drie smart repair herstellers tot de finale wisten door te dringen die nog niet eerder meededen. “We hebben gezien dat het niveau van de kandidaten ten opzichte van vorig jaar weer enorm gestegen is. We hebben dan ook goed moeten turen om uiteindelijk een winnaar te kunnen aanwijzen.” Toch was hij ook teleurgesteld dat er in totaal nog steeds maar zes smart repair herstellers zijn die zich met elkaar konden meten in de finale. “Want er is een goede marge mee te behalen.” De finale bestond uit het uitvoeren van een aantal opdrachten op 14 juni in het VOC opleidingscentrum in Boxtel. Deze werden, behalve door Wil Koot, beoordeeld door Wouter Tacke van certificeringsinstituut Dekra en Martijn van den Berg van Turien & Co. Assuradeuren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3591 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters