180.000 keuringen per jaar op één locatie

Een testlocatie die op jaarbasis 180.000 keuringen kan verzorgen: het was een nieuwe ervaring voor de winnaars van het Autec-VLT Formule 1-arrangement naar Abu Dhabi.

Behalve met de Grand Prix (waar Max Verstappen finishte als vijfde) maakten ze afgelopen weekeinde tijdens een werkbezoek kennis met de nieuwste VLTest voertuigtestlocatie in Dubai. Daar bekeek het gezelschap de opstelling met zes volledig geautomatiseerde keurstraten, ieder goed voor circa twintig voertuigen per uur. Op basis van een achturige werkdag en 240 werkbare dagen per jaar (ongeveer 75% bezettingsgraad) is deze locatie goed voor 180.000 keuringen. “Een hele ervaring om te zien hoe in een land als Dubai de complete infrastructuur rondom het onderhouden van voertuigen ingericht is”, aldus een van de aanwezigen.

Jubileumactie

De Nederlandse delegatie bestond uit winnaars van Autec-VLT’s jubileumactie (dertig jaar). Van de partij waren Autoservice Hobo, Nooteboom Trailer Service, Van Abeelen Keuringen, Autobedrijf de Jong, Smeets Autogroep en Autobedrijf Curvers. Ze werden namens Autec-VLT vergezeld door Michiel van der Eijk (Manager segment > 5 ton) en Pim Pijper (Manager segment < 5 ton).

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1693 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen