Bleker Autoteile verdubbelt logistiek centrum

Onderdelenleverancier Bleker Autoteile gaat zijn logistiek centrum in het Duitse Borken verdubbelen. Daarmee komt de totale opslagruimte voor originele auto-onderdelen op ongeveer 11.500 vierkante meter.

De op 11 augustus gestarte bouw moet in maart worden afgerond. Als vervolgens ook de inrichting en automatisering een feit zijn, kan eind mei de officiële opening plaatsvinden. Het huidige logistiek centrum werd in 2012 geopend, hetzelfde jaar overigens als de entree op de Nederlandse markt.

Nieuwe merken

Bleker Autoteile GmbH levert originele onderdelen van de automerken Citroën, DS Automobiles, Peugeot, Renault en Dacia. “We willen nu onze leveringscapaciteit verbeteren en onze nieuwe merken Nissan, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Dodge en Jeep onder één dak brengen”, zegt manager Jan-Willem Goorhuis. Bij die afweging speelde ook de nieuwe PSA-strategie een rol, om onder de noemer Distrigo een internationale multimerkengrossier te worden. Het huidige Bleker- distributiecentrum biedt plek aan zo’n veertigduizend artikelnummers; er werken ongeveer honderd mensen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †