Boensma Automaterialen sluit aan bij API

Boensma Automaterialen in het Overijsselse Goor wordt lid van het API-netwerk. Het is een logische stap: eigenaren Piet en Kim Boensma leveren al jaren het complete API-pakket slijtage-onderdelen en starten nu ook met het private label Requal.

Doyen is volgens Piet Boensma een stabiele partner. “Je kunt er afspraken mee maken die voor beiden interessant zijn. Dat is voor ons de basis van een succesvolle samenwerking. Wij hebben goed contact met de reeds aangesloten API-grossiers. Ook zij zijn ondernemers met een eigen visie en hart voor de zaak, met dezelfde uitdagingen die wij ondervinden.”

Werkplaats

Oprichter Boensma sr. startte in 1986, om in 2010 te worden afgelost door de volgende generatie. Met de introductie van het complete Requal-pakket kan ook het gelijknamige garageconcept – Requal Erkend Reparateur – worden aangeboden. Het bedrijf omvat tevens een gespecialiseerde werkplaats en een team voor revisie van bijvoorbeeld cilinderkoppen, startmotoren en dynamo’s. Daarnaast is voorzien in een uitgebreide voorraad gasveren (en de mogelijkheid tot reparatie ervan). Bij het bedrijf werken veertien mensen.

Kers op de taart

Marcel Streppel, directeur Doyen Auto Nederland, is in zijn nopjes. “Elke uitbreiding van het API-netwerk is het bewijs van onze goede prestaties. De komst van Piet en Kim is speciaal omdat wij in fases meer zijn gaan samenwerken en nu goed weten wat we elkaar te bieden hebben. Dat zij API-lid worden is voor ons de kers op de taart.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †