eBay investeert in Renovatio

Start-up Renovatio, het platform voor inkoop en verkoop van onderdelen voor klassieke auto’s, heeft onlangs 1,5 miljoen euro opgehaald bij investeerders, waaronder eBay, dat daarmee tevens aandeelhouder in het bedrijf is geworden.

De aanvullende financiering stelt Renovatio in staat zijn online marktplaats Bakelit.eu verder uit te rollen, allereerst in Frankrijk en later ook in de rest van Europa.

Renovatio werd gelanceerd in september 2018. Het bedrijf is geheel toegewijd aan het onderhoud van klassiekers en heeft inmiddels meer dan 120 toeleveranciers aan zich weten te binden die bereid zijn te investeren in dit marktsegment. De catalogus van Renovatio omvat inmiddels meer dan 750.000 referenties.

Cruciaal

Mede-oprichter en ceo van Renovatio Benjamin Abitbol is blij met de investering van eBay. “Hun positie als belangrijkste marktplaats past precies bij onze visie van een simpeler markt voor het onderhoud van klassiekers. Kunnen profiteren van hun ondersteuning, technische expertise en kennis van digitale aankoopprocessen is cruciaal voor onze ontwikkeling.”

Met de investering in Renovatio versterkt eBay zijn positie als online aanbieder van auto-onderdelen. Benjamin Abitbol gaat uit van een markt van dertien miljoen voertuigen in Europa die ouder zijn dan twintig jaar. “Hun behoefte aan onderdelen alleen bedraagt 16 miljard euro per jaar en groeit elk jaar met 10 procent.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *