Kentekenloket introduceert ‘Veilig Betalen’

Kentekenloket, onderdeel van PartsPoint Group, introduceert de dienst ‘Veilig Betalen’. Consumenten kunnen er onderling, zonder contant geld, bedragen mee overboeken bij het overschrijven van het kenteken.

De dienst speelt in op het gevoel van onzekerheid bij veel particulieren wanneer zij een groot bedrag moeten overmaken wegens de aanschaf van een auto. Contant geld meenemen of vooraf overboeken naar een andere particulier voedt het gevoel van onveiligheid. Bij de autobedrijven die zijn aangesloten bij Kentekenloket kan de transactie voortaan “honderd procent” veilig gebeuren.

Code

Met ‘Veilig Betalen’ maakt de koper het aankoopbedrag van maximaal vijftienduizend euro via iDEAL over naar een veilige tussenrekening van Kentekenloket. De kopende en verkopende consumenten ontvangen daarna elk de helft van een code. Zodra het Kentekenloket het kenteken bij de RDW overschrijft en de tenaamstelling uitvoert, wordt de code samengevoegd. Daarmee staat de auto op naam van de koper, is de verkoper direct betaald en de transactie afgerond. De kosten bedragen tien euro per transactie: vijf ervan gaat naar het autobedrijf, de rest naar de organisatie Kentekenloket.

Deelnemers

Er zijn inmiddels bijna zevenhonderd Kentekenloketten in Nederland. Over twee tot drie jaar zal dat aantal naar verwachting uitkomen op duizend deelnemende autobedrijven. Intern is geen harde deadline gesteld voor die hoeveelheid deelnemers gesteld, zegt Frank Weghorst, manager trade marketing bij Parts Point Services. “Wat voor ons zwaarder weegt, is dat we met dat aantal prima voldoen aan de eis van de RDW om een landelijke dekking te hebben.” Momenteel groeit het Kentekenloket-bestand met gemiddeld drie à vier autobedrijven per week. Zij zijn RDW-erkend om kentekens over te schrijven en de tenaamstelling snel en makkelijk uit te voeren voor consumenten die onderling een auto aan elkaar verkopen. Voordeel voor het autobedrijf is de kans om extra diensten aan te bieden. Denk daarbij aan een aankoopkeuring, check van de kilometertellerstand, bandenstaat, diagnoserapport of kortingsbon voor onderhoud en/of een apk.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar