Originele onderdelen voor een prikkie

Autoslopers hebben van oudsher toch een wat negatief imago. Het is dat directeur Martijn Traas er zelf over begint, want de ontwikkeling die Van der Ven Auto’s de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt is niet anders te karakteriseren dan een gigantische stap voorwaarts.

Als bestuurslid van branchevereniging Stiba voor autodemontagebedrijven loopt hij met vergelijkbare bedrijven in Nederland voorop in maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We hebben fantastische gerecyclede gebruikte onderdelen, die een prima alternatief zijn voor nieuwe onderdelen.”

Alle onderdelen

Martijn Traas onderscheidt in de autodemontage twee soorten bedrijven: bedrijven die jonge auto’s opkopen en vanuit een magazijn onderdelen verkopen, soms ook gereviseerd. Traas: “Dat zijn ook vaak merkspecialisten, die een paar specifieke merken doen. Daarnaast heb je de bedrijven die de auto demonteren en de materialen recyclen, vaak in combinatie met onderdelenverkoop. Wij wilden het allebei.” Lees het hele artikel, dat eerder werd gepubliceerd in het vrijdag 25 augustus verschenen nummer 8 van Aftersales Magazine.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters