Verzekering voor partners Turbo’s Hoet

Turbo’s Hoet breidt zijn garageformule Turbopartner uit. Met versie 2.0. krijgt het autobedrijf voortaan ook een vergoeding van het arbeidsloon en volledige toegang tot de kennisbank van de turbospecialist.

Mocht een montageklus onverhoopt leiden tot turboschade, dan vergoedt de ‘TurboInsurance’ automatisch het arbeidsloon van de bettreffende formulepartner. De verzekering komt bovenop de twaalf maanden GeenGezeurGarantie (gratis vervangende turbo, ongeacht schadeoorzaak) en de bestaande 24 maanden garantie op turbo’s. Als totaalpakket bieden de drie ingrediënten “minimale risico’s en maximale zekerheid”, aldus de distributeur.

Kennisbank

Eveneens nieuw is de kennisbank waar aangesloten partners op kunnen terugvallen. De informatie wordt als app aangeboden maar is ook online te raadplegen. Garagisten kunnen de database raadplegen bij montage van een vervangingsturbo. Tijdens de montage neemt de expert van Turbo’s Hoet telefonisch contact op met de monteur en bespreekt met hem alle artikelnummer-specifieke aandachtspunten.

Upgraden

Het bedrijf uit Hoevelaken presenteerde het concept Turbopartner in oktober 2011. Versie 2.0 volgt bijna zes jaar later en is toegankelijk voor alle garagisten. De ruim 1.800 bestaande partners kunnen zich via een training bij hun grossier automatisch ‘upgraden’. Nieuwe garagisten die willen toetreden tot het netwerk kunnen eveneens contact opnemen met hun grossier of rechtstreeks met Turbo’s Hoet. De onderneming is met eigen vestigingen actief in Nederland, Frankrijk, België, Bulgarije en Roemenië. Er is samenwerking met Garrett, Borgwarner, Holset, Mitsubishi en IHI voor de officiële distributie. Behalve voor personenauto’s zijn de onderdelen ook bestemd voor onder meer de transportsector.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar