VW wil energieleverancier worden

Autofabrikant Volkswagen, die qua modellenpolitiek aan een EV-offensief is begonnen en recentelijk een eigen laadpalennetwerk heeft geïntroduceerd (zelfs mobiel), zal nu ook als aanbieder van elektriciteit gaan optreden.

Met deze diensten wil Volkswagen naast het produceren en leveren van auto’s ook de distributie van stroom en de verkoop van energie in één concept aan kunnen bieden. De nieuwe diensten worden in een aparte dochteronderneming ondergebracht. Deze onderneming is Elli Groep gedoopt, waarbij Elli staat voor electric life.

Energietransitie

Over de toekomst van elektrische mobiliteit zegt Thomas Ulbrich namens Volkswagen: “Als één van de grootste autofabrikanten ter wereld wil Volkswagen een actieve rol spelen bij de energietransitie. Niet aan de zijlijn blijven staan, maar een centrale rol spelen.” Volkswagen ziet de omslag van verbrandingsmotor naar e-mobiliteit als een kans om een grotere klantenbinding en zelfs groei en versterking van de marktpositie te realiseren. Als ceo van Elli is Thorsten Nicklass aangesteld. “Wij zullen met ons energieaanbod breed de markt gaan bedienen. Onze laadpalen en de levering van groene stroom zullen niet beperkt zijn tot de klanten van Volkswagen. Onze missie is om e-mobiliteit uit het nichesegment te halen. E-mobiliteit moet mainstream worden.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1705 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen