Zes nominaties voor Dave Bebelaar-award

De stichting Duurzaam Repareren maakt de zes nominaties bekend voor de Dave Bebelaar-award 2018. Uit deze zes producten of diensten op het gebied van duurzaamheid wordt op 28 juni een winnaar gekozen.

De Dubbeldam Groep is genomineerd vanwege de overname van de poedercoatafdeling van de sociale werkplaats Avres. Hierdoor bleef een werkplek behouden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Verbouwing

ABS Autoherstel Ad de Goey is genomineerd voor de verbouwing die het bedrijfspand in 2017 en 2018 heeft ondergaan. Daarbij was duurzaamheid een belangrijk thema. Onder meer het dak is extra geïsoleerd, verlichting is vervangen door led-lampen, materialen zijn hergebruikt in de nieuwbouw en de vloer is bekleed met gerecycled pvc.

Carwash

Voor de ontwikkeling van een nieuwe lijn verzorgingsproducten voor de auto, op basis van een watergedragen silaancoating is Cleanprotec International genomineerd. Het gaat om producten die, mede dankzij een langere werking, zorgen voor minder CO2-uitstoot, minder watergebruik en minder afval.

Roetfilterreiniging

Vervanging van een roetfilter is duur. Reinigen is een goed alternatief, maar dan moet het wel goed gebeuren. Diesel Buchli heeft een reinigingsproces ontwikkeld om dat op de meest milieuvriendelijke manier te laten gebeuren en is daarvoor genomineerd.

Gebruikte onderdelen

Geevers Auto Parts bracht met Greenline een nieuwe kwaliteitslijn gebruikte auto-onderdelen op de markt. De nominatie is te danken aan het feit dat Geevers hiermee het zoeken naar gebruikte onderdelen nog makkelijker heeft gemaakt door het hele proces van selectie, kwaliteit, verwerking en distributie op zich te nemen.

Handreiniger

Stera International tot slot is genomineerd omdat het kunststofkorrels, die als schuurmiddel worden gebruikt in garagezepen, heeft verwijderd uit zijn zepen. Deze microplastics zijn immers biologisch niet afbreekbaar en komen in het milieu terecht. Door het op de markt brengen van microplasticvrije handreinigers neemt ook Stera zijn verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Op de foto de winnaar van de Dave Bebelaar-award 2017: Roberlo voor zijn styreenvrije autoreparatieplamuur Vital.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters