Genomineerden Dave Bebelaar Award 2017 zijn bekend

Op 29 juni aanstaande viert Duurzaam Repareren haar vijfjarige bestaan. Tijdens deze lustrumbijeenkomst kiest het publiek de winnaar van dé precieuze duurzaamheidsaward in de automotive.

De Dave Bebelaar Award is vernoemd naar de oud directeur van Auto Recycling Nederland en groot voorvechter van duurzaamheid in de automotive sector. Het is niet alleen de enige duurzaamheidsaward maar is ook de enige publieksprijs die de branche rijk is. Het op 29 juni aanwezige publiek, dat de winnaar middels stembriefjes aanwijst, stamt traditiegetrouw uit diverse branches zoals de automotive-, schadeherstel-, verzekerings- en leasebranche. Op de website van Duurzaam Repareren worden de genomineerden alvast  gepresenteerd middels een promotiefilmpje. Nieuw dit jaar is, dat ook het niet op de dag zelf aanwezige publiek, de kans krijgt om zijn of haar voorkeur te geven via de stembutton op de website. Deze stemmen worden meegeteld in de einduitslag.

Genomineerden

De vijf genomineerden van dit jaar zijn: (in willekeurige volgorde)
  • Roberlo, die als eerste producent een styreenvrije plamuur heeft ontwikkeld. Zoals bekend is styreen zeer schadelijk voor het milieu en de gezondheid van de medewerkers. We spreken dus van een doorbraak.
  • Makra, die hiermee voor de tweede keer genomineerd is. Nu echter niet met een product maar met een nieuw doseersysteem. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat meer product tot beter resultaat leidt. Dat is uiteraard slecht voor het milieu maar ook voor de kosten.
  • Allround Automotive Solutions (AAS), dingt mee met het door hun ontwikkelde platform ‘GoedDoen, DoetGoed’. Een platform waarop de AAS-ondernemers de MVO initiatieven kunnen presenteren en delen.
  • Boa Vista, Zij ontwikkelden een lijn met ecologische service producten, waarvan zelfs de verpakking biologisch geproduceerd is uit suikerriet.
  • Laatste genomineerde is Transscope. Zij ontwikkelden een platform waarin onderwerpen zoals fleetmanagement, carsharing  en ritregistraties zijn samengevoegd. Waarmee grote stappen worden gezet met betrekking tot duurzame mobiliteit.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse