Hoger resultaat voor Stern Groep

Stern Dealers realiseerde tot en met Q3-2015 een afzet van 17.187 nieuwe personenauto’s, een toename van 21,4% ten opzichte van dezelfde periode van 2014. Daarmee heeft Stern Dealers duidelijk beter gepresteerd dan de landelijke markt.

De netto omzet is ten opzichte van 2014 met 16,4% toegenomen tot 771,6 miljoen euro. Deze toename is te zien bij Stern Dealers (toename 17,3%) en bij Stern Lease (toename 11,2%). Stern Schade verbeterd maar staat nog steeds in de min. Hierover wil Stern geen cijfers kwijt. Autonoom is de omzet met 75,4 miljoen euro (11,4%) toegenomen.

De relatieve marge op aftersales bleef tot en met Q3-2015 vrijwel gelijk aan dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft door de hogere omzet aftersales geleid tot een hoger bruto omzetresultaat en, in combinatie met lagere bedrijfskosten, in een bedrijfsresultaat van Stern Dealers tot en met Q3-2015 van 9,7 miljoen. Dit is een toename van 8,5 miljoen euro  ten opzichte van dezelfde periode van 2014.

Het Volkswagen-effect

Bij Stern Dealers is het inmiddels wel duidelijk dat bepaalde automerken die goed hebben ingespeeld op de huidige en de nieuwe CO2 grenzen een uitstekend jaar zullen hebben. Daarbij komt dat Ardea Auto (Ford), na het moeilijke jaar 2014 met bedrijfssluitingen en operationele verliezen, 2015 met een duidelijk positief resultaat zal afsluiten. Daarnaast ontwikkelen de bijdrage van de aftersales en de marge op gebruikte personenauto’s zich positiever dan eerder werd verwacht.

Bij Stern Financial Services zet de stevige autonome groei van Stern Lease door en bij Stern Mobility Services is een geleidelijk herstel van de resultaten te constateren.

De effecten van het Volkswagen-debacle op de operationele resultaten en mogelijk op waarderingen zijn nog niet goed in te schatten. Vooralsnog lijkt de invloed op de operationele resultaten beperkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.