Jubilerend Kawe breidt distributienetwerk sterk uit

Kawe Rem en Frictie uit Raalte heeft het distributienetwerk flink uitgebreid, zo viel te beluisteren tijdens het jubileumevenement waar ruim 200 genodigden uit zeventien verschillende landen op af kwamen. Ook op productniveau is er uitbreiding te melden.

Tijdens zijn toespraak verwees CEO Alvin de Weerd naar het feit dat zijn vader Bert de Weerd zich 45 jaar geleden in Raalte vestigde om zich toe te leggen op de handel, reparatie en later productie van rem- en koppelingsdelen. Inmiddels heeft de onderneming een internationale klantenkring opgebouwd in met name West-Europa, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De Weerd: “In zowel binnen- als buitenland voorzien wij nog een forse groei. Internationaal verwachten we dat de dit jaar ingezette groei in de Latijns-Amerikaanse markt een vervolg zal krijgen in 2016. Ook zal de focus voor verdere groei liggen in gebieden zoals Zuidoost Azië. En ten slotte denken we ook in de Benelux een flinke uitbreiding van ons marktaandeel te kunnen realiseren.” De Weerd baseert dit op de verhoogde investeringen in de lijn frictiedelen voor personenwagens zodat er nu een kleine tweeduizend unieke referenties zijn, inclusief hydraulische druklagers.

Nu ook bij Ferwerda, Brezan en Novatech

Als voorbeeld hoe de investeringen in de personenwagenfrictielijn zich vertalen naar groei in eigen land werd als voorbeeld Noord-Nederland aangehaald. In dit rayon was Delftechniek (en haar rechtsvoorgangers) al tientallen jaren een bijzonder sterke partner voor Kawe-koppelingen. “Met de verkoop van de automaterialentak, zag het er even vervelend voor ons uit”, zo legde De Weerd uit. “Maar de twee vestigingen die naar Dabeko zijn gegaan behouden hun strategische rol voor Kawe in de regio. Sterker nog, deze ontwikkeling versterkt onze bestaande banden met Dabeko en doet het aantal vestigingen toenemen van drie naar vijf.”

En ook Brezan Delfzijl (een samenvoeging van Delftechniek Delfzijl en Brezan Appingedam) zal de rol als regionale grossier voor Kawe-koppelingsdelen blijven continueren. De Weerd vertrouwt erop dat de ervaringen van de vaste Delftechniek klantenkring een positieve uitstraling zal hebben op de, voor ons nieuwe, Brezan klanten. Daarnaast is per heden Kawe-frictie ook verkrijgbaar via Novatech (drie vestigingen) dat al langer met succes het remdelen programma van Kawe voert.

Ten slotte is per oktober in alle tien vestigingen van Gebr. Ferwerda, ons Kawe-koppelingen programma te verkrijgen. “Voor buitenstaanders lijkt dit een verassende ontwikkeling, maar de relatie met Gebr. Ferwerda gaat ook al terug tot de tijd van onze oprichting 45 jaar geleden. De afgelopen jaren was de samenwerking beperkt tot rem- en koppelingsdelen voor m.n. het agri- en industriesegment, waarvoor Ferwerda onze exclusieve dealer is in de regio Friesland. Met gepaste trots kan ik nu aankondigen dat deze samenwerking wordt uitgebreid naar personenwagenfrictie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *