Nederlandse auto-industrie heeft 125 miljoen euro nodig

De industrie van personenauto’s in ons land doet nog steeds aardig mee als toeleverancier, maar niet als autofabrikant. Dat meldt Paul Krieckaert, directeur van Automotive NL in een interview op BNR Nieuwsradio. Hij zegt dat zijn organisatie 125 miljoen euro nodig heeft om de Nederlandse belangen internationaal te kunnen behartigen.

Automotive NL richt zich op toezeggingen van Minister Verhagen van Economische Zaken rondom het nieuwe innovatiebeleid, waarvoor het nodige geld beschikbaar is voor topsectoren. Er dient hiervoor wel een innovatiecontract te worden ingediend. Krieckaert denk jaarlijks in totaal 250 miljoen euro nodig te hebben voor onderzoek en ontwikkeling. De helft daarvan zou via de minister moeten komen.

In het gesprek op BNR vertelt de directeur dat Nederland een sterke positie heeft op het gebied van aandrijflijnen. Wij zijn ook sterk in smart mobility, het ontwikkelen van verkeersinformatiesystemen die geïntegreerd worden in de auto om filevorming tegen te gaan en het rijgedrag te beïnvloeden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.