Tomtom koopt start-up Autonomos

Om zijn positie op het gebied van autonoom rijden te versterken, neemt Tomtom de Duitse start-up Autonomos over. De oprichters van het in 2012 gestarte bedrijf hebben de afgelopen jaren op dit vlak de nodige expertise en technologie ontwikkeld, zoals 3D-sensoren en digitale beeldverwerking.

Met die kennis voortaan in eigen huis hoopt Tomtom zijn klanten beter te kunnen voorzien van software en diensten voor zelfrijdende auto’s. Autonomos heeft zijn wortels in de Vrije Universiteit van Berlijn, waar de oprichters een aantal jaren werkten aan projecten op het gebied van autonoom rijden.

“Dit is een belangrijke ontwikkeling voor Tomtom. Het zal onze deskundigheid naar de toekomst toe versterken en onze kennis vergroten”, zegt ceo Harold Goddijn. “We positioneren ons hiermee als een van de leidende partijen in autonoom rijden.” Tinosch Ganjineh, ceo en medeoprichter van Autonomos typeert de combinatie als een “perfect match”. Tomtom werd opgericht in 1991 en heeft inmiddels meer dan 4600 mensen in dienst. Met financiële steun van de Berlijnse Investeringsbank en een durfinvesteerder is Autonomos uitgegroeid tot een organisatie van ruim dertig software ingenieurs met locaties in Berlijn en Frankfurt. De onderneming werkt momenteel samen met OEM’s en tier-1-suppliers bij de ontwikkeling van hoog autonome rijfuncties en het testen van prototypes op de weg.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *