De top-20 brancheberichten van 2018

Het is eind december, traditioneel de tijd van de lijstjes, de terugblikken, de analyses. Was het een goed jaar, zakelijk en privé? Als geheugensteuntje presenteren we u onze twintig best gelezen webnieuwtjes van 2018. Waarna we aan een nieuwe ronde van twaalf maanden kunnen beginnen.

Wat valt op aan het met terugwerkende kracht scrollen door onze honderden berichten? Bijvoorbeeld dat privé lease onverminderd ‘hot’ is, mede gezien de koppositie in ons jaaroverzicht. Maar ook dat Dossier Diesel de gemoederen vanaf de eerste tot en met de laatste maand heeft bezig gehouden. En dat ‘we’ niet vies zijn van een vleugje sensatie. Herbeleef 2018 in twintig brancheberichten. ANWB: ‘private lease goedkoper dan kopenBroekhuis herstelt gratis schade ‘A5-helden’ Gastcolumn: diesel heeft de toekomst Mediamarkt herhaalt privé leaseactie Toyota RDW verliest hoger beroep Garage Paltrok Wijzigingen regels apk per 20 mei Brandgevaar: Mazda NL roept 456 auto’s terug Zwols autobedrijf raakt apk-vergunning kwijt Autobedrijf Soest gesloten na politie-inval Duitse occasion heerst opnieuw bij Autoscout LKQ neemt MPM International Oil Company over Bosch lanceert Bosch Car Service Connect Duitse rechter staat dieselverbod toe Mislukte motorrevisie Ferrari kost DAS 45 mille Veel mis bij autobedrijven Heusden Te groot vertrouwen deed Interstate de das om Sator-LKQ neemt Vanesch Verf Groep over Oprichter koopt failliet Reedijk Wheels and Tyres Europese occasions voor een all in-prijs Demontagebedrijf beboet voor heling

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †