Van Zetten Hefbruggen jubileert

Van Zetten Hefbruggen in Zuid Beijerland is deze maand precies zestig jaar geleden opgericht. “Hefbruggen van Stertil-Koni gaan generaties lang mee”, zegt directeur Nettie van Zetten.

Al tientallen jaren lang is Van Zetten Hefbruggen actief met de inkoop, revisie en verkoop van hefbruggen. Daarbij gaat het maar om één merk: Stertil-Koni. “De prijs van zo’n brug is dan hetzelfde als die van veel middenklasse bruggen, maar met de topkwaliteit van een Stertil-Koni brug”, zegt Nettie van Zetten. Zij nam het bedrijf in 1988 over na het overlijden van haar vader. “Mijn vader werkte tot 1954 bij Koni in Oud Beijerland, hij was directeur van een van de bedrijfsonderdelen”, vertelt ze. “Maar zijn grote wens was toch om eigen baas te zijn. Die stap heeft hij in 1954 gezet. Hij leverde werkplaatsapparatuur aan autobedrijven, de revisie van hefbruggen was daar onderdeel van.”

Van Zetten koopt gebruikte Stertil-Koni bruggen op in heel Nederland en België. “Tot de jaren tachtig had Koni in Nederland een marktaandeel van wel 75 procent”, vertelt Nettie van Zetten. “Er staan daardoor nog altijd veel bruggen van dit merk in Nederlandse en Belgische werkplaatsen.”

Op bestelling gereviseerd

Bruggen die worden ingekocht, worden niet meteen gereviseerd. Dat gebeurt pas als er een koper voor is gevonden. “We hebben alle soorten bruggen van Stertil-Koni in voorraad, van 1,5 tot 24 ton, niet alleen vierkolommers maar ook tweekoloms bruggen. De revisie wordt uitgevoerd als een brug verkocht is. We kunnen dan de brug reviseren volgens de wens van de klant. Soms wil een klant de brug ongespoten hebben, of hij wil hem in de RAL-kleuren van zijn eigen keuze.”

Naast revisie en verkoop is Van Zetten Hefbruggen ook actief met onderhoud en keuring van hefbruggen. “Toen in 2007 het RAI Keurmerk Hefbruggen van start ging, hebben we ons meteen aangesloten”, legt Nettie van Zetten uit. “We hebben nu een serviceploeg op de weg in heel Nederland en België.” Kees Kooij (foto) is één van hen, hij werkt al 37 jaar bij Van Zetten Hefbruggen. “Kees en de andere monteurs voeren onderhoud uit en keuringen, en ze doen reparaties”, zegt Nettie van Zetten. “Niet alleen voor onze eigen bruggen maar aan alle merken hefbruggen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.