Veel waardering opleidingen autotechniek

Veel scholen die mbo-opleidingen autotechniek aanbieden scoren op meerdere punten bovengemiddeld. Maar ook worden er opleidingen op de vingers getikt door de onderwijsinspectie, zo blijkt uit de Keuzegids Mbo.

Leerlingen van het SOMA College, Landstede, Hoornbeeck, Drenthe College, ROC de Leijgraaf en ROC A12 zijn alleen maar positief over hun opleiding. Het SOMA College staat uiteindelijk bovenaan de lijst omdat de leerlingen daar extra tevreden zijn over de stages en de organisatie, en de slagingscijfers daarnaast bovengemiddeld zijn.

Bij ROC Kop van Noord-Holland hebben leerlingen de meeste kans om binnen vier jaar het diploma op zak te hebben. Het ROC West-Brabant scoort het beste op aantal eerstejaars dat zonder problemen doorstroomt naar het tweede jaar. De toetsing is op bijna alle scholen goed in orde. Op maar drie plekken hebben leerlingen minder waardering voor de examens: bij Scalda, ROC van Flevoland en het Nova College.

Onvoldoende

De onderwijsinspectie heeft desalniettemin een aantal scholen op de vingers getikt. De examens bij de opleiding allround monteur mobiele werktuigen van SOMA, autotechnicus van ROC Leiden en tweewielertechnicus van ROC van Amsterdam zijn niet op orde. Ook de opleiding tot autotechnicus van het ROC Zadkine in Rotterdam kreeg een ‘zeer zwak’ van de Onderwijsinspectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.