Werkplaatsbezoek voorspellen

Meer werkplaatsomzet realiseren en daarbij de klantenloyaliteit versterken. Dat kan met de nieuwe module van softwareleverancier Wieberdink. Wanneer een aantal autogegevens bekend is (zoals het aantal verreden kilometers sinds de vorige onderhoudsbeurt of reparatie), kan bij het afsluiten van de factuur, automatisch melding worden gemaakt welke werkzaamheden over een bepaalde tijd/kilometrage nodig zijn.

De werkplaatschef of receptionist kan de klant hierover informeren en zelfs al een volgend werkplaatsbezoek inplannen. Het gaat om een proactieve manier van afspraken maken. Zo kan het systeem na een onverwachte reparatie bijvoorbeeld aangeven dat over een maand een onderhoudsbeurt aanstaande is of dat de distributieriem over 4.000 kilometer aan vervanging toe is.
Deze voorspellende gave van het factureersysteem is volledig gebaseerd op de voertuighistorie en de kilometrages die in het systeem zijn vermeld. Wanneer bij ieder werkplaatsbezoek een bandencontrole wordt uitgevoerd en bijvoorbeeld de profieldiepte wordt genoteerd, kan het systeem aangeven wanneer de banden aan vervanging toe zijn.

Bovenstaande voorbeelden geven aan dat een proactieve benadering van de werkplaatsvulling mogelijk is. Belangrijker is dat klanten al voor ze gaan zoeken naar een reparatieadres al een afspraak hebben.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.