Autofabrikanten concurreren met Uber

Kaartenmaker Here Technologies, met onder andere Audi, BMW en Daimler als belangrijke aandeelhouders, introduceert de mobility-app Somo (een afkorting van social mobility) en een gelijknamig dienstenplatform, dat door Amazon Webservices wordt verzorgd.

Here kondigt aan dat het met Somo actief de strijd aangaat met Uber en Lyft. Het platform Somo gaat van start met vijfhonderd partners, die hun diensten via Somo aanbieden aan de consument. Het gaat om een scala aan mobiliteitsdiensten, waaronder taxiservices, e-scooters, openbaar vervoer, robottaxi’s, carsharing, ritdeling et cetera. Allemaal met één simpele doelstelling: de klant van a naar b  brengen.

Delen

Het platform biedt ook een zogenaamde community sharing-module, waar bedrijven of vriendengroepen vervoersmiddelen kunnen delen. De Somo-app en het platform zijn in alle stilte ontwikkeld om met name Uber niet alert te maken. De app is per direct te gebruiken in London, Barcelona, Athene, Las Vegas en Los Angeles. Iedere maand zullen vijf tot tien steden worden toegevoegd. Ook luchtvaartmaatschappijen kunnen zich aansluiten. De eerste die meedoet is het Duitse Eurowings. Passagiers kunnen bij het boarden al een Somo-service boeken. Pikant is de opmerking van directeur Liad Itzhak van Somo-Here bij de introducite dat ook Uber en Lyft zich bij het platform aan mogen sluiten.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen