Leaseplan splitst Carnext af

Het occasionplatform Carnext is per 1 juli 2021 verzelfstandigd. Leasemaatschappij Leaseplan maakte de afsplitsing deze week bekend. Carnext is in eigendom van een investeerdersconsortium, waaronder TDR capital, een volledige dochteronderneming van Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), GIC, PGGM, ATP en Goldman Sachs Asset Management.

De banden tussen Leaseplan en Carnext worden niet helemaal doorgesneden. Onderdeel van de verzelfstandiging van Carnext is een langetermijnserviceovereenkomst met Leaseplan, die CarNext een levering van bijna 300.000 gebruikte auto’s per jaar garandeert om te verkopen via zijn B-to-B- en B-to-C-marktplaatsen in heel Europa.

400 miljoen euro

Het consortium dat eigenaar is van Carnext investeert 400 miljoen euro in het platform voor verdere groei. Sinds de lancering in 2018 heeft Carnext een exponentiële groei en schaalvergroting laten zien. B-to-B is Carnext aanwezig in 22 landen, B-to-C in zeven landen in Europa. 

In 2020 verkocht Carnext 40.000 auto’s B-to-C en 200.000 auto’s via zijn digitale B-to-B-veilingplatform en handelaars-app in heel Europa. Dit vertegenwoordigt een bruto handelswaarde van 2,5 miljard euro.

Tex Gunning, ceo van LeasePlan: “Dit is een grote stap voorwaarts voor Carnext en een geweldige dag voor klanten van gebruikte auto’s. We zijn erg blij dat Carnext deze aanzienlijke financiering heeft kunnen aantrekken om de volgende fase van zijn groei te versnellen en nog meer klanten een geweldige selectie gebruikte auto’s tegen concurrerende prijzen te kunnen bieden. Leaseplan zal zich blijven concentreren op waar we goed in zijn: het leiden van de megatrend op het gebied van autoabonnementen, ondersteund door een toonaangevende remarketingpartner die de beste prijzen levert voor onze hoogwaardige gebruikte voertuigen. Ik ben enorm trots op het volledig digitale bedrijfsmodel dat we bij Carnext hebben opgebouwd en wens onze collega’s veel succes terwijl ze de opwindende markt voor gebruikte auto’s blijven ontwrichten.” 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3147 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *