Tiende editie Ecomobiel

Vakbeurs Ecomobiel beleeft van 9 t/m 11 oktober zijn tiende editie. Centraal staan wederom praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteit.

ecomobielDaarbij valt te denken aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren.

Workshops

Op de beursvloer draait het onder meer om personen- en lichte bedrijfswagens, elektrificatie, laadinfrastructuur, Smart Mobility & ICT, fleet- en mobiliteitsoplossingen. Verschillende seminars en workshops omlijsten de productpresentaties. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het ‘nationaal debat brandstoffenmix’, waterstof in mobiliteit, smart charging, mobiliteit van de toekomst en mobility as a service (MaaS). De beurs vindt plaats in de Brabanthallen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †