De stichting Duurzaam Repareren gaat dealerbedrijven, onafhankelijke garagebedrijven, schade- en glasherstellers en banden- en velgenspecialisten toetsen en certificeren op milieuvriendelijkheid. De stichting start de certificering met een pilot bij alle vestigingen van Profile Tyrecenter, James Autoservice, 123 Autoservice, Abc Autoservice, Autoglaz en AH Autoschade Herstel.

“Het is belangrijk dat auto’s goed worden onderhouden of hersteld. Men is zich er steeds meer van bewust dat deze werkzaamheden milieubelastend zijn. Het herstellen van een schade veroorzaakt bijvoorbeeld een CO2-uitstoot van maar liefst 75 kilogram. Met jaarlijks ruim één miljoen schadereparaties in Nederland zijn al 75.000.000 bomen gemoeid om deze uitstoot te compenseren”, aldus de stichting.

De toetsing wordt uitgevoerd door Dekra, een internationale expertise- en certificeringsorganisatie. De ANWB denkt vanuit haar rol als belangenbehartiger van (auto)mobilisten constructief mee over de optimalisering van het keurmerk.

Milieuvriendelijke autobedrijven kunnen herkend worden aan het muurschildje van Duurzaam Repareren, maar staan ook vermeld op de website van de stichting. Hier staan ook de bedrijven vermeld die er voor hebben gekozen het wagenpark duurzaam te onderhouden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties