De vestiging van ASN Autoschade Service aan het Withuisveld in Maastricht is op dinsdag 21 augustus gesloten door faillissement van het autobedrijf en daarmee ook de schadewerkplaats. ASN Groep heeft daarom het contract opgezegd met de ondernemers en heeft een nieuwe schadehersteller voor heel Zuid-Limburg aangesteld.

Daarbij zijn er twee loketbedrijven geopend waar auto’s aangeboden en opgehaald worden. “Deze bedrijven worden ook voorzien van de ASN-huisstijl en herkenbaarheid. De daadwerkelijke reparaties worden echter uitgevoerd door ASN Heerlen”, legt Peter Lammerts uit, directeur van de ASN Groep.

Pilot

De loketbedrijven in Maastricht (Bersebastraat) en Sittard (Bergerweg) zijn de eerste twee binnen een pilot die ASN tot 31 december dit jaar houdt. Lammerts: “We starten dit om te kijken wat voor een mogelijkheden dit oplevert in Nederland. We hebben een mix van universele en dealergelieerde herstelbedrijven. Als dit goed ontvangen wordt, dan zouden we verder kunnen uitbreiden. Begin volgend jaar zullen we evalueren.”

ASN handelt met de proef vanuit de gedachte dat de consument zelf meer keuzes kan maken. “Wij denken dat schadesturing gaat veranderen, de consument komt veel meer aan het stuur. Door ons netwerk uit te breiden, willen we dichter bij de consument komen.”

Waarom failliet?

Joseph Ploemen, mede-eigenaar van ASN Autoschade Service Maastricht, is duidelijk over het hoe en waarom van het faillissement. “Wij hebben het zelf aangevraagd. De aantallen en bedragen per doorgang in de werkplaats waren wel OK, maar de marges waren zo klein dat het niet meer rendabel was het bedrijf voort te zetten.”

De getroffen vestiging in Maastricht had acht mensen in dienst die nu op straat staan. Ploemen: “We zijn wel met een doorstart bezig, maar ik acht de kans klein dat het gaat lukken. De curator onderzoekt de mogelijkheden. Een aantal partijen hebben zich al geïnteresseerd getoond.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties