Onderdelenproducent Delphi maakte dit weekend bekend dat zij actief op zoek gaan naar over te nemen fabrikanten, vooral in Azië. De nieuwe ceo Rodney O’Neal stelde bovendien dat hij voor 2012 erg optimistisch is.

In tegenstelling tot andere fabrikanten gaat hij ervan uit dat de crisis van 2011 niet zoveel effect op de autoproductie zal hebben en de OE-verkopen dus op peil blijven. Veel collegafabrikanten en concurrenten denken daar anders over. Wel was O’Neal negatief over Europa door het maar laten voortduren van de europerikelen.

Vorige week ging Delphi na een jarenlange overlevingsstrijd, waar de onderneming sterker uit gekomen is, naar de aandelenbeurs. Wat mogelijke overnames betreft, kijkt O’Neal vooral naar fabrikanten die actief zijn op het terrein van aandrijving, elektronica en elektrische mobiliteit. Bovendien moeten acquisities passen in de strategie van safe, green en connected. Dit zijn de drie strategische kerngebieden waar Delphi haar plannen omheen geformuleerd heeft.

O’Neal gaf verder aan dat op de Amerikaanse markt de afhankelijkheid van General Motors het afgelopen jaar wederom sterk is verminderd. “Van 68 procent van de omzet vorig jaar, naar 33 procent nu. Wereldwijd is die afhankelijkheid nog maar twintig procent. Bovendien zijn de Europese activiteiten enorm versterkt. In 2005 realiseerde Delphi 25 procent van haar wereldwijde omzet in Europa, nu is dat 43 procent. Verder zijn het de Duitse premium autofabrikanten die hun inkopen steeds meer bij Delphi onderbrengen en ook de aftermarketdivisie doet het erg goed”, aldus O’Neal.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties