De Slide, het zwevende skateboard van automaker Lexus, kan inderdaad zweven maar daar is dan ook vrijwel alles mee gezegd. Lexus heeft even willen laten zien waartoe het in staat is en heeft daar een mooie pr-campagne aan gehangen. Of betreft het hier innovatie met een uiteindelijk doel?

Precies 25 jaar na de release van de film Back to the Future (II) waarin Michael J. Fox op een zwevend skateboard rondvliegt, was daar ineens de Slide van Lexus. Eerst nog voorzichtig de neus aan het venster drukkend maar nu blijkt dat het ding wel degelijk kan zweven. Met een mens erop, nota bene. Dat blijkt uit nieuwe filmpjes die de fabrikant heeft gepubliceerd.

De Slide is smullen voor de liefhebbers van moderne techniek. Het hoverboard bevat keramisch materiaal dat met vloeibaar stikstof wordt gekoeld tot -197 graden Celcius, waardoor het een supergeleider wordt. Door de magnetische krachten die daarbij vrijkomen blijft het apparaat iets boven de grond zweven.

De Slide heeft echter wel flinke beperkingen. Zo werkt ie alleen boven magneetcircuits en kan maximaal 2 centimeter boven de grond blijven hangen. De professionele skateboarder die het voertuig testte brak bijna zijn enkel en zit onder de hechtingen. Desalniettemin is de pr-stunt van Lexus geslaagd.

Slide

[responsive-video identifier=”ZwSwZ2Y0Ops”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties