In 2025 zullen er wereldwijd meer dan 20 miljoen zelfrijdende auto’s op de wegen rijden. Die voorspelling doet het Amerikaanse onderzoeksbureau Juniper Research. Tot die tijd moet de consument met behulp van intelligente rijhulpsystemen langzaam worden klaargestoomd voor het echte werk.

Juniper onderzocht de toekomst van zelfrijdende auto’s en auto’s met rijhulpsystemen voor de komende tien jaar. Daaruit blijkt dat er volop wordt proefgereden met dergelijke auto’s maar dat een daadwerkelijke, gestroomlijnde strategie nog achterwege blijft. Wel is duidelijk dat voor autonoom rijden een grote toekomst is weggelegd. Alleen moet de consument hiervoor nog warm worden gemaakt.

ADAS

Daarin ligt een grote rol voor het tussentijds gebruik van ADAS (Advanced Driver Assistance System). Met rijhulpsystemen als automatisch remmen, adaptieve cruise control en wegvakherkenning kan de automobilist langzaam maar zeker wennen om in de toekomst het heft volledig uit handen te geven. Bedrijven die volgens Juniper het best zijn voorbereid op autonoom en connected rijden zijn in volgorde van belangrijkheid: 1. Google 2. Volvo 3. Daimler 4. Tesla 5. Apple
Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties