Behalve de eerste VZR Innovatie Award sleepte leasemaatschappij ALD Automotive op 8 december ook in het tevredenheidsonderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) in twee categorieën de eerste plaats in de wacht.

ALD werd als beste grote leasemaatschappij beoordeeld door berijders (voor Arval en Alphabet) én private-leaserijders (voor Alphabet en Athlon). Van de grote leasemaatschappijen werd Athlon onder wagenparkbeheerders als hoogste gewaardeerd (voor Alphabet en ALD Automotive).

Onderzoek

De verkiezing van beste leasemaatschappij werd voor de elfde keer georganiseerd door de VZR. Daarbij wordt traditiegetrouw onderscheid gemaakt tussen grote leasemaatschappijen, en kleine en middelgrote leasemaatschappijen. Onderzoeksbureau Feedback Company stuurde hiervoor in september 2022 enquêtes uit naar leden van VZR, waarvan het er in totaal 5472 ingevuld terugkreeg: 3199 van leaserijders (een respons van 16 procent), 745 van wagenparkbeheerders (respons van 12 procent) en 1528 van private-leaserijders (een respons van 25 procent).

Klein en middelgroot

Onder de kleine en middelgrote leasemaatschappijen werd Friesland Lease het hoogste gewaardeerd door de private-leaserijders, gevolgd door Ikrij.nl van Wittebrug en MHC Mobility. Berijders waardeerden Pro Mobility onder de kleine en middelgrote leasemaatschappijen als beste, voor Friesland Lease en Wagenplan. Wagenparkbeheerders waardeerden Pro Mobility als beste onder de kleine en middelgrote leasemaatschappijen, met Wagenplan op een tweede plek en MHC Mobility als derde.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties