Schadeherstelplatform Fixico maakt een lijst bekend van de 25 schadeherstelbedrijven die door gebruikers als beste zijn beoordeeld.

Bij Fixico zijn zo’n 650 schadeherstelbedrijven aangesloten. In aanmerking voor een notering in de top 25 kwamen de bedrijven die door klanten gemiddeld met minstens een 8,5 werden beoordeeld. Bovendien moesten zij meer dan twintig beoordelingen hebben in de periode van 1 september 2017 tot 1 september 2018.

Prijs-kwaliteit

Fixico concludeert dat een goede prijs-kwaliteitverhouding tegenwoordig niet meer voldoende is voor herstelbedrijven om zich te kunnen profileren. Derk Roodhuyzen de Vries: “Prijs en kwaliteit zijn hartstikke belangrijk, maar klanttevredenheid wordt steeds belangrijker. Service bieden, de klant meenemen in het proces, wat gaan we doen? Iemand rijdt schade en heeft een nare ervaring. Schadeherstel is bovendien iets waar mensen helemaal geen zin in hebben en ook geen verstand van hebben of willen hebben. Waar wij voor staan is schadeherstelbedrijven de juiste tools bieden om die klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. En dan gaat het niet alleen om de prijs.” In de klantbeoordelingen werden dit jaar de volgende drie zaken het meest genoemd: service (21 procent), transparantie (18 procent) en snelheid (12 procent).

Top 25

Fixico presenteert de top 25 in willekeurige volgorde, hoewel er aan de hand van de gemiddelde waarderingen eenvoudig een volgorde is te maken. De hoogste notering (9,76) is dan voor Autoschade Zijdepark uit Oudekerk aan den IJssel. Derk Roodhuyzen de Vries: “We hebben expres geen rangschikking willen maken omdat het toch appels met peren vergelijken is: het maakt immers wel uit of je twintig of tweehonderd beoordelingen hebt.” Dat ook niet alle bedrijven vergelijkbaar zijn (er zitten specialisten voor spot repair tussen, maar ook bedrijven die totaalherstel aanbieden) is daarbij minder van belang. “Leidend is hoe de klant het bedrijf ervaart. Die is door bedrijven als Coolblue zo gewend geraakt aan goede service dat hij die ook verlangt van het schadeherstelbedrijf. Om welk soort schade het gaat, maakt daarbij niet uit.”
Stad Schadehersteller Gemiddelde score
Leusden A.A.S. Herder Autoschade 9.00
Amsterdam A.A.S. Schenk en Zoon Autoschade 9.23
Capelle aan den IJsel ABS Autoherstel Skiljan 8.57
Lemelerveld ASL Autoschade Lemelerveld 9.00
Bunnik ASN Autoschade Boll Bunnik 8.89
Almere Autoschade Markerkant 9.06
Nieuw-Vennep Autopark Zuid B.V. 9.47
Kruisland Autoschade Schrauwen 9.42
Ouderkerk aan den IJssel Autoschade Zijdepark 9.76
Hilversum Autoschadebedrijf Hilversum 9.10
Soest Autoschadeherstelbedrijf van Rijnsoever 9.31
Limmen Autoschadespecialist P. Zonneveld B.V. 9.14
Pijnacker Autototaalservice Oudshoorn & Ruygt 9.71
Zeist Budel Zeist 9.44
Amsterdam Duyndam Autoschade 9.28
Amsterdam Excellent Autoschadeherstel 9.21
Sint Anthonis Haefkens Quick Repair Autoschade 9.52
Beekbergen Henk de Groot Autoschadeherstel 9.64
Almere RMT Autoschade 9.33
Leiden Ton van der Meer Autoschade Service 9.18
Amsterdam Tulpax Autoschadespecialist 9.56
Tilburg van Alphen Autoschades BV 9.25
Monster Van Rest Autoschade 9.61
Zwijndrecht Autoschade Goudswaard BV 9.06
Erp De Vries Autoschade 9.67
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties