Op de openingsdag van Autoprof Gorinchem 2018 ontving Denis van Altena, directeur James Auto Service Nederland, als eerste partij in Nederland het nieuwe keurmerk Gecertificeerd Diesel Filter Specialist.

Van Altena (links) kreeg het certificaat uit handen van Harry Filon, directeur van de stichting Duurzaam Repareren, die toeziet op de praktische invulling. In het college van de stichting zitten onder meer de ANWB, fleetowners en leasemaatschappijen.

Voorwaarden

Vanaf 20 mei 2018 is het verwijderen van roetfilters (DPF) bij wet verboden. Ook worden voorwaarden gesteld aan het vervangen en reinigen van de systemen. Bij de controle spelen de apk-stations een belangrijke rol. Stichting Duurzaam Repareren wil professionals en consumenten helderheid verschaffen. Met het oog daarop zijn de keurmerken ‘Gecertificeerd Diesel Filter Specialist’ en ‘Erkend Diesel Filter Reconditionering-specialist’ in het leven geroepen. Bedrijven met dit label vervangen of reinigen aantoonbaar (audit, in eerste instantie via Dekra) op de juiste wijze. Daartoe bevat het keurmerk harde criteria, bijvoorbeeld de hoeveelheid bar, thermische reiniging en het wegen. Het keurmerk draagt volgens de stichting bij aan “het professionele imago van het autobedrijf”. Bovendien is er een mooie link met de apk, waar de controle ligt.

Mooie aanvulling

James Auto Service Nederland herbergt zeventig merkonafhankelijke garagebedrijven. Het is overigens de overkoepelende keten die gisteren als eerste het certificaat in ontvangst nam; de afzonderlijke leden volgen pas na hun individuele audit. “Het is een mooie aanvulling op de service van onze garages”, zegt Van Altena. “Particuliere klanten en professionele opdrachtgevers kunnen er blindelings vanuit gaan dat wij dieselproblemen volgens de nieuwe wetgeving uitvoeren én dat wij hierop gecontroleerd worden door de stichting.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties