Autoschade Herstel Groep: AHG Academy+

Autoschade Herstel Groep (AHG) heeft tijdens de meest recente franchisemeeting de Academy+ geïntroduceerd. Die gaat volgens de keten “een stap verder dan de branchenorm vereist.”

De AHG Academy+ is beschikbaar voor alle aangesloten vestigingen. Het opleidingsplan is gericht op de specifieke taak en functie van de medewerker. Zo voegt de groep onder meer soft skills toe aan het opleidingsplan, zoals optimalisatie van werkprocessen en leiding geven. Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) verzorgt als partner de opleidingen.

Werkgever

Met de Academy+ borgt AHG de kwaliteitsgarantie voor opdrachtgevers, stelt algemeen directeur Guus van Dreven. “Voor hen is het een pre om te weten dat binnen AHG alleen up-to-date geschoolde en gemotiveerde medewerkers aan voertuigen mogen werken.” Daarnaast vindt de keten dat ze zichzelf, door kwalitatief hoogwaardige en gecertificeerde opleidingen aan te bieden, een aantrekkelijke werkgever maakt voor nieuwe medewerkers.

Inzetbaarheid

Het derde speerpunt is de duurzame inzetbaarheid van huidige medewerkers binnen de eigen vestigingen. “Medewerkers kunnen binnen AHG groeien en door-ontwikkelen. Het is een extra stimulans voor zowel huidige als nieuwe medewerkers. Binden en boeien dus.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †