AAS Dubbeldam wint Bebelaar Award

De AAS Dubbeldam Groep heeft de Dave Bebelaar Award 2018 gewonnen. Het is de beloning voor de recente overname van de afdeling poedercoating van sociale werkplaats Avres.

Op deze wijze wilde Dubbeldam voor de medewerkers de toegang tot de arbeidsmarkt veiligstellen. Het initiatief vergaarde de meeste stemmen van zowel de zaalstemmers als de internetstemmers.

Duurzaam Repareren

De verkiezing is een vast onderdeel van de Summer BBQ van stichting Duurzaam Repareren. Deze vindt traditiegetrouw plaats op de laatste donderdag van juni. Autobedrijven, schadeherstellers, leasemaatschappijen, glasherstellers en verzekeraars waren van de partij. Aan de prijs is behalve de award ook prijzengeld gekoppeld. De naamgever Dave Bebelaar, voormalig voorzitter van de Raad van Advies, overleed vijf jaar geleden. Er waren zes genomineerden voor de prijs.

Makra

Ter nagedachtenis heeft Duurzaam Repareren een extra trofee  beschikbaar gesteld: De Recht Uit Het Hart Prijs. Nelleke Leijnse, partner van Dave Bebelaar, mocht de prijs toekennen aan de nominatie die volgens haar Bebelaar het naast aan het hart zou hebben gelegen. De prijs (vijfhonderd euro) ging naar Makra, dat wereldwijd als eerste producent garagezepen heeft ontwikkeld die vrij zijn van micro-plastics. Dit schuurmiddel is een veroorzaken van plastic soup in de oceanen. Makra verving de micro-plastics door korrels uit maiskolven en kokosnoten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †