Van den Ban koopt Amring van Pon

Van den Ban Group uit Hellevoetsluis neemt de Zweedse Amring Groep over van Pon Holdings. Daarmee vergroot Van den Ban, één van Europa’s grootste bandendistributeurs, zijn aanwezigheid in Scandinavië.

Amring is een banden- en wielendistributeur die naast een sterke grossiersfunctie, een webshop en een soft-franchiseconcept in de activiteitenportfolio heeft. Bij het soft-franchiseconcept zijn circa zestig auto- en bandenservicebedrijven aangesloten.

Zweedse groothandel

Tegelijkertijd neemt Van den Ban ook de activiteiten van de Zweedse groothandel Europadäck over. De huidige eigenaren van Europadäck, Ulf Wahlström en Christian Cullin, zullen betrokken blijven bij de activiteiten.

Kapitaalintensief

Frans van Lenten, directeur Van den Ban Group: “Het is voor ons een belangrijke overname in het kader van het uitbouwen van onze internationale activiteiten. De bandenbranche in het algemeen wordt door de enorme groei van maten en typen steeds kapitaalintensiever. Schaalvergroting om de beschikbaarheid te waarborgen heeft dan ook een hoge prioriteit.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen