Rupro (Explora) neemt Maha over

Equipmentleverancier Maha Nederland en zusje Maha Verhuur uit Gorinchem zijn overgenomen door Rupro Beheer uit Arnhem, de moedermaatschappij van onder andere Explora, Oskamp en Amtech, alle drie gevestigd in Ede. De overname is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017.

graaf_bernard-de“Hiermee versterken we onze positie in het zwaardere segment, een segment waar we de afgelopen jaren minder sterk waren. De overname van Maha is dan ook een bewuste keus en onderdeel van onze groeistrategie”, stelt Rupro-directeur Bernard de Graaf. “De aanwezige expertise binnen Maha Nederland en het bijbehorende productengamma heeft voor ons een enorme toegevoegde waarde. Een pluspunt is dat Maha zelf al de strategische keuze had gemaakt om het accent van de activiteiten langzamerhand te leggen op het zwaardere segment ten aanzien van werkplaatsapparatuur.” De komende jaren zal de naam Maha Nederland overigens stapsgewijs gewijzigd worden in ‘Explora Truck & Bus’.

Explora focust op personenwagensegment

Het gevolg is dat Explora zich nog verder zal kunnen gaan specialiseren op het gebied van werkplaatsequipment voor het personenwagensegment. Beide organisaties vallen onder de verantwoordelijkheid van Explora-directeur Bart Kamps. Kamps: “De overname voegt productlijnen toe aan ons portfolio waar onze klanten optimaal van kunnen gaan profiteren. Een mooie overname. Voor de dagelijkse leiding bij Maha zal op termijn iemand aangesteld worden, het liefst een persoon vanuit de organisatie van Maha Nederland. We willen echter eerst de medewerkers van Maha Nederland beter leren kennen en ons verder in het bedrijf verdiepen voordat we een definitieve keuze maken.”

Consolidatie in de equipmentsector

En Cock van der Linden, hoe kijkt hij aan tegen de verkoop van ‘zijn’ Maha? “Een klein jaar geleden ben ik benaderd door Rupro Beheer. Na lang twijfelen en na goed overleg met mijn zoons Joren en Fons hebben wij gezamenlijk besloten het bedrijf te verkopen. We zijn er namelijk van overtuigd dat deze consolidatie in de equipmentsector voor Maha Nederland het beste is. Maha Nederland en Explora zijn overigens sterk complementair, zowel qua cultuur als productportfolio. Ik vind dit een één plus één is drie situatie,” aldus Van der Linden en vervolgt hij: “met de overname wordt zowel de toekomst van Maha Nederland, de werkgelegenheid van de medewerkers en bovenal de hoge servicegraad richting de klanten gecontinueerd.” Tenslotte Bernard de Graaf: “Met Maha Nederland halen we een zeer gezonde organisatie in huis die ons krachtiger maakt in het zwaardere segment en daarnaast zal de MAHA apparatuur, de rollentestbanken in het bijzonder, de concurrentiepositie van Explora versterken. Cock en zijn zoon Fons zullen de komende periode ondersteuning blijven verlenen om een soepele transitie te realiseren.” Als onafhankelijk distributeur verkoopt en onderhoud Maha Nederland onder andere het productportfolio van één van de meest toonaangevende fabrikanten in de wereld van werkplaats- en voertuiginspectieapparatuur, Maha Maschinenbau Haldenwang GmbH & Co. KG. Deze rol zal Maha Nederland blijven vervullen. Daarnaast importeert en distribueert Maha de producten van fabrikant Samoa als het om olie- en vloeistofdistributie in de werkplaats gaat.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1692 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

  • 28 april 2017 om 14:00
    Permalink

    EXPLORA veel succes met dit prachtige bedrijf.

Reacties zijn gesloten.