Elektrische Tuk Tuk naar Europa

De eerste volledige elektrische Tuk Tuk zal door het Nederlandse bedrijf Tuk Tuk Factory in heel Europa verkocht gaan worden. Het van oorsprong Aziatische voertuig is als 3-zits en 6-zits volledig opnieuw ontworpen en kost tussen de elfduizend en veertienduizend euro. Tuk Tuk Factory zoekt nu Europese partners voor sales & distributie.

De kwaliteit van de klassieke benzine Tuk Tuk voldoet in de ogen van de Nederlandse producent niet aan de huidige Europese milieu-, veiligheids- en kwaliteitseisen. Daarom wordt de Tuk Tuk door een stille en onderhoudsvrije AC motor aangedreven. Het chassis is zo ontworpen dat het de gigantische batterij van 400 kilo eenvoudig kan dragen. De voertuigen zijn door de elektrische aandrijving zeer stil, hebben geen uitstoot, zijn zeer geschikt voor korte ritten en hebben een bereik van zeventig tot tachtig kilometer.

Volgens Roland Vos, directeur van de Tuk Tuk Factory, onderscheidt het voertuig zich door zijn groene en vrolijke karakter. Dit maakt de Tuk Tuk uitermate geschikt als mobiel billboard. Het voertuig zorgt voor besparing door de lage kosten per kilometer, maar kan door het reclamepotentieel meer inkomen genereren. Hij verwacht het voertuig voornamelijk te verkopen als city shuttle, evenementenvervoer, of stadscargo voertuig. Service zal geleverd worden in samenwerking met Carrus, een van Europa’s grootste onderdelen leverancier.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.