Universelen pakken 30 procent lease-onderhoud

Hans Blink, president van Nederlands grootste autoleasemaatschappij Athlon, verwacht dat leasemaatschappijen de komende vijf jaar veel meer werkplaatsomzet naar het universele garagebedrijf gaan sturen.

Hij stelde op het eerste Nationaal Aftersalescongres in Maarssen, dat het aandeel van het niet-merkgebonden garagebedrijf (geschat aandeel nu 5 tot 7 procent) in de komende jaren tot 30 procent zal toenemen. Dan doelt hij vooral op ketengebonden universele garages.
“Een belangrijke voorwaarde is dat deze werkplaatsconcepten dan wel een uniforme kwaliteit kunnen garanderen”, aldus Blink.

Athlon betaalt per jaar een kleine 130 miljoen euro aan werkplaatsfacturen (onderhoud, banden, reparaties), waarbij Blink de indruk heeft dat hij van het merkkanaal niet altijd de beste prijs-prestatie krijgt. Universele garages zijn dus een belangrijke optie voor Athlon.
Er zullen echter universele garages zijn (ook binnen een keten), die wat betreft de relatief jonge auto’s uit een leasewagenpark, niet voldoende equipment hebben zijn om de vereiste kwaliteit te leveren.

Christien den Uil, voorzitter van Stichting Vakgarage reageerde dat zij dit geen onoverkomelijke probleem vindt. “Wellicht moet je als concept in overleg met je leden besluiten om slechts een deel van het netwerk, waarbij landelijke dekking essentieel blijft, aan te bieden als partnernetwerk voor de leasemaatschappijen.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1830 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *