Stern Mobility partner aftersales vloot ALD

Als uitvloeisel van de vrijdag nabeurs bekendgemaakte overname van Stern Lease zal de nieuwe eigenaar – ALD Automotive Nederland – de aftersalesactiviteiten (waaronder schadeherstel) gunnen aan Stern Mobility.

Onduidelijk is nog of dat voor de hele ALD-vloot gaat gelden of alleen voor de auto’s die uit de Stern-portfolio komen. Ook de aflevering van nieuwe auto’s komt op het bordje van Stern te liggen, zo is bepaald in de strategische samenwerking (SLA) die is afgesproken voor de komende zeven jaar.

Aandeel Stern

Na sluiting van de AEX maakte Stern Groep afgelopen vrijdag bekend dat zij Stern Lease – inclusief de leasevloot van dertienduizend voertuigen – voor tachtig miljoen euro aan ALD Automotive Nederland verkoopt. Diverse (beurs)analisten hebben het Stern-aandeel (genoteerd op de NYSE/Euronext) inmiddels op ‘kopen’ gezet. Er worden koersdoelen van 24-27 euro afgegeven. Een grote stijging, want het aandeel sloot vrijdag op 17 euro. Het aandeel ging bij het openen van de beurs vanochtend door de 18,40 euro heen, een stijging van ruim acht procent ten opzichte van vrijdag.

Verhuur

Overigens blijft Stern Groep in nauwe samenwerking met ALD leaseproducten aan haar klanten aanbieden. Grote uitdaging wordt het vasthouden van de winstgevendheid met de sales- en aftersalesactiviteiten, inclusief verhuur en financiële producten.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1703 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen