Rupro Beheer uit Arnhem neemt per 1 mei Amtech en Nussbaum Nederland over. Rupro Beheer is een volle dochter van het Duitse Stahlgruber en in Nederland bekend via de eronder vallende equipmentleveranciers Explora en Rema Tiptop. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel en ook de locaties in Almere en Raalte blijven operationeel.

Amtech International, Brouwer Equipment en Amtech Supplies uit Almere worden samen met Nussbaum Nederland uit Raalte ondergebracht in de nieuwe holding Amtech Automotive die voor 55 procent eigendom is van Rupro Beheer. Rupro heeft bovendiende optie op termijn de overige 45 procent te verwerven.
Rupro Beheer omvat behalve Explora en Rema Tiptop ook EST (installatie en service van werkplaatsapparatuur) en een aantal industriële activiteiten.

Directeur Frans Brouwer van Amtech Automotive: "In 2008 en 2009 beleefden wij hectische tijden, waarna we in 2010 gelukkig weer konden profiteren van de verbeterende marktomstandigheden. Ik ben blij met onze aansluiting bij Rupro, omdat dit ons extra groeimogelijkheden en continuïteit kan bieden. Wel zal er bij een aantal productlijnen zoals Texa gekeken worden naar eventuele synergetische voordelen."

Amtech Automotive levert naast de hiervoor genoemde merken, via de automaterialengrossiers onder andere de productlijnen van Horn & Bauer, Rodcraft, Romess, Autodiagnos en G-scan. Op de maandag van start gaande Autovak RAI zal het nieuwe Amtech Automotive zich al direct aan de branche presenteren.

 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties