Algemeen directeur Freddy De Mulder van Opel Nederland zet qua positionering hoog in op de lage CO2-uitstoot voor alle volumemodellen. Gisteravond werd dit tijdens een pre-AutoRAI meeting het Opel CO2-offensief aangekondigd.

"In het A-segment krijgt de wegenbelastingvrije Agila veertien procent bijtelling en dat geldt ook voor de Corsa in het B-segment. De Meriva (benzine en LPG) valt onder de twintig procent bijtellingsregeling, net als een groot aantal Astra-uitvoeringen in het C-segment en alle benzine en diesel varianten van de Insignia uit het D-segment", aldus De Mulder.

Verder zal, verdeeld over de komende tien maanden, bij 34 modelvarianten de start-stop technologie worden geïntroduceerd, voor de Opel-werkplaatsen ook een belangrijke ontwikkeling. Veel aandacht zal de komende tijd uitgaan naar de Opel Ampera. Die heeft zonder de accu tussentijds op te laden, een actieradius (wel afhankelijk van de omstandigheden) veertig tot tachtig kilometer. Maar bij grotere afstanden blijft de Ampera elektrisch rijden door middel van een range extender die de accu blijft voeden. Daardoor wordt de actieradius wordt vergroot naar ruim 500 kilometer.

De Ampera krijgt een leasetarief van €729 per maand bij 20.000 kilometer per jaar. Het accupakket krijgt een garantietermijn van acht jaar of 160.000 kilometer. In de regio Amsterdam gaat met behulp van de overheid en het Amsterdamse bedrijfsleven een ander, iets lager tarief gelden.

 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties