Volgens de Franse website Pneumatique zal de Russische invasie in Oekraïne ook voor een beperkt aantal bandenfabrikanten gevolgen hebben. Zij kunnen last krijgen van de sancties tegen het Kremlin.

Wat bandenexport betreft stelt Rusland weinig voor. Volgens het internationale vakblad Tire Business wordt ongeveer 0,3 procent van het wereldwijde bandenvolume door Russische fabrieken geëxporteerd. De interne Russische markt is wel aanzienlijk, dus wordt het voor enkele merken desondanks even schakelen.

Productie in Rusland

Bridgestone heeft een fabriek in Ulyanovsk, in het westen van het land, met een capaciteit van 5000 banden per dag. Ten zuiden van Moskou heeft Michelin een fabriek met een productiecapaciteit van 5500 tot 6000 banden per dag. Nokian Tyres heeft een grote vestiging bij Sint-Petersburg, met een capaciteit van ruim 15 miljoen banden per jaar. Yokohama heeft in Lipetsk een fabriek met een jaarlijkse capaciteit van rond de 6 miljoen banden. Continental heeft een vestiging in Kaluga, waar per jaar tussen de 2,5 en 3 miljoen banden kunnen worden geproduceerd en Pirelli heeft twee productiefaciliteiten in Rusland met een gezamenlijke capaciteit van zo’n 2,5 miljoen banden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties