Volgens Annemiek van de Heg, manager TECH360, is het in een krappe markt voor vakmensen belangrijk om te investeren in technische ondersteuning en training: “En daarmee in nieuwe technieken en ontwikkeling van je werkplaats.”

Van de Heg maakt zich zorgen over de uitstroom uit de branche. “Het is belangrijk dat ondernemers zich inzetten om leerlingen te behouden. Ze moeten in gesprek met de school: weten wat er speelt en betrokken zijn bij het opleiden.”

Ook ziet ze het vak veranderen: “Monteurs werken vaker met de laptop en repareren softwarematig. De aankomende generatie zal geen vieze handen meer hebben. Onze branche draagt dat te weinig uit.”

Leerbedrijf

Probleem is dat leerlingen moeite hebben een leerbedrijf te vinden. Van de Heg: “Mijn boodschap is te investeren in jong, technisch talent en ze een leer/werkplek te bieden. Leid een medewerker op tot leermeester en onderhoud contact met zijn school. Sluit klussen in de werkplaats zoveel mogelijk aan bij de lessen. Draag als bedrijf je steentje bij aan instroom en behoud van technici.”

Technische ondersteuning

Als mogelijke oplossing voor personeelskrapte ziet Van de Heg TECH360, een dienstverlening van Alliance Automotive Group: “Zie het als 360 graden ondersteuning. TECH360 biedt hulp met technische ondersteuning en training. De technische vraagbaak helpt werkplaatsen om efficiënter tot diagnose of oplossing te komen. En helpt bij het uitvoeren van de nieuwste technieken in nieuwe voertuigen. Zie dit als een extra medewerker op afstand. Hiermee laat je zien dat je als werkgever investeert in de werkplaats en in de ontwikkeling.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties