Focwa Standaard uitgebreid met spotrepair

De Focwa Standaard is per vandaag ook beschikbaar voor de specialisatie ‘Spotrepair’. Circa twintig Focwa-leden hebben zo’n specialisme. Ze kunnen zich tot 1 november 2018 vrijblijvend certificeren; daarna is het keurmerk verplicht om lid te zijn.

De bijbehorende campagne volgt op een eerdere variant, bestemd voor bedrijven die zijn gespecialiseerd in ‘Uitdeuken zonder Spuiten‘. Zij moeten per 1 mei volgend jaar in bezit zijn van het keurmerk. Femke Teeling, directeur Focwa: “Met de uitbreiding laten we zien dat we het menen en kwaliteit en veiligheid voorop stellen in onze branche. Het behalen van dit keurmerk is geen doel op zich, maar een middel om samen met onze leden te werken aan het herstel van de toekomst.”

Audit

Gecertificeerde schadeherstellers kunnen met de Standaard bewijzen dat ze beschikken over de vereiste kennis en kunde om auto’s te herstellen. Met een ‘self assessment tool’ kunnen ze zich voorbereiden op de audits, uit te voeren door een onafhankelijke certificerende instantie (Kiwa, Dekra of SGS). De online vragenlijst brengt de punten naar boven die nog aanpassing behoeven vóór de audit.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †