Dit is weer zo’n nummer waar de schaalgroottevoordelen in veel van de kolommen doordringt. Het bezochte hoofdkantoor van Van Mossel getuigt ervan, maar ook verder op in het blad als we laten zien wat LKQ en Alliance met hun opleidingsprogramma’s bereiken. Het interview met LKQ Europe-voorman Varun Laroyia onderstreept het eveneens. Schaalgrootte lijkt haaks te staan op de menselijke maat maar in dit nummer is er ook voldoende oog voor dat laatste.

In elk nummer laten we op twee van de laatste pagina’s een branchegenoot aan het woord over de passie naast het werk, daarbij die menselijke maat benadrukkend. Een ondernemer die dat voor mij ook onderstreept is Alexander Potjes. Tijdens zijn carrière in het merkkanaal begon het te kriebelen met als gevolg een parallel pad. Door als BBL’er aan de slag te gaan bij een zorginstelling met garage kreeg het carrièrepad een nieuwe koers.

Inmiddels werkt hij als ondernemer met mensen die in het reguliere arbeidsproces niet of nauwelijks aan bod komen. Het zien opbloeien van zijn team motiveert en inspireert. Natuurlijk begrijp ik dat het geen copy-paste formule is die zo als een sjabloon op reguliere bedrijven past. Het is wel een verhaal waardoor je anders naar de arbeidsmarkt kijkt. Naar die groepen die langs de kant staan, terecht of onterecht. Het sleutelen is er niet het doel, maar een middel om de technici op persoonlijk vlak te laten groeien, uitblinken soms zelfs. En ja, ook met vallen en opstaan. Maar voor wie geldt dat niet?

De menselijke maat komt ook bij uitstek steeds naar voren bij de Onafhankelijke Autobedrijven van het Jaar. Nu Emiel Stolk als winnaar het stokje overneemt van Ruben Elshof betekent het voor ons ook het afscheid van een gewaardeerde columnist. Ruben nam ons afgelopen jaar mee in de manier waarop hij zijn bedrijf runt en naar de markt kijkt. Steeds weer met die menselijke maat die hij ook benadrukt met de naam van het bedrijf: De Dorpsgarage. We kijken uit naar de bijdragen van Emiel om meer te weten komen over zijn werkwijze en visie. Voor nu houden we het even bij de welgemeende felicitaties aan het hele team in Dieverbrug.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties